Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμπανάκι Ασμάτογλου για τα καύσιμα: Δεν ξέρουμε πόσο θα αυξηθεί - Πέφτει η κατανάλωση

Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: Άγνωστο πόσο θα αυξηθούν τα καύσιμα - Μειώνει την κατανάλωση ο κόσμος
«Τρομάζουν» οι ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου κίνησης αλλά και της βενζίνης.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται με πετρέλαιο κίνησης έχουν αρχίσει ήδη να επωμίζονται τις νέες αυξήσεις στην τσέπη τους.

Οι ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου κίνησης αλλά και της βενζίνης «τρομάζουν» τους οδηγούς φτάνοντας τους στο σημείο να αδυνατούν πλέον να καλύψουν το κόστος που αυξάνεται με αποτέλεσμα να πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμων.

Ο τερματισμός της επιδότησης στο diesel κίνησης από την 1η Οκτωβρίου έχει φέρει την τιμή του κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο, τη στιγμή που οι τιμές του «μαύρου χρυσού» καταγραφουν «άλμα» στις διεθνείς αγορές. Ο αντιπρόεδρος Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει αυξηθεί: «Σήμερα η μέση τιμή στο πετρέλαιο κίνησης είναι 1,90 ευρώ/λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η επιδότηση των 15 λεπτών είχαν βοηθήσει αρκετά».

Ερωτώμενος για την τιμή που μπορεί να φτάσει το πετρέλαιο ο ίδιος είπε: «Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τιμή στα καύσιμα. Αν υπάρξει πρόβλημα θα το δούμε στην πορεία. Θα δούμε αν θα απορροφηθούν οι τιμές».

Μάλιστα ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι «οι οδηγοί έχουν περιορίσει την κατανάλωση καυσίμων «η κίνηση έχει μειωθεί».

Στα «κάγκελα» οι πολίτες για το πετρέλαιο

Το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μίλησε στο φακό του Newsbomb.gr για τα πρωτόγνωρα επίπεδα που κινείται η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Από 1η Οκτωβρίου η κυβέρνηση κατήργησε την επιχορήγηση "15 λεπτά στην αντλία" για το απλό πετρέλαιο αυτό ήταν το χειρότερο που μπορούσε να κάνει γιατί θα έχει επίπτωση και στα προϊόντα και σε πολλές παροχές υπηρεσιών. Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει της αμόλυβδης. Μιλάω για Αττική και την Θεσσαλονίκη που η τιμή βρίσκεται στο 1,95-19. Είμαστε πολύ κοντά στα 2 ευρώ. Πρέπει να το ξανασκεφτεί η κυβέρνηση έστω μέχρι τέλος του έτους που είναι η κρίση να ξανά βάλει στην αντλία για να το αποδώσουμε στον κόσμο. Είναι απογοητευμένοι όσοι έχουν πετρελαιοκίνητα γιατί νιώθουν εξαπατημένοι. Έκκληση του κλάδου να το ξανα βάλουν στην αντλία για να μπορέσουμε έτσι όλοι να κερδίσουμε», ανέφερε η κυρία Ζάγκα στην κάμερα του Newsbomb.gr

Την ίδια ώρα ένας πολίτης με πετρελαιοκίνητο όχημα μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε ότι: «Είναι δύσκολα τα πράγματα που ανέβηκε πάλι η τιμή. Πρέπει να βάλουμε πετρέλαιο αναγκαστικά. Μας έχει επηρεάσει. Θα υπάρξει αύξηση σε όλα, ειδικά στις μεταφορές θα πάνε όλα πάνω».

Σχετικές ειδήσεις

Τρόμος στην αγορά για την αύξηση του πετρελαίου κίνησης - Άλμα και στις διεθνείς τιμές

Βρείτε τρόπο να πέσει η τιμή σε τρόφιμα και καύσιμα!

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα «κάγκελα» οι πολίτες για το πετρέλαιο - Μεγάλες επιπτώσεις στην αγορά