ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου

Αυτές είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί από το καλοκαίρι συσσωρεύονται στο τέλος του χρόνου για τους φορολογούμενους όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι πρέπει να διευθετήσουν τις εξής φορολογικές υποχρεώσεις και ρυθμίσεις:

Δηλώσεις εισοδήματος αναδρομικών προηγούμενων ετών

Οι φορολογούμενοι μέχρι τα τέλη του χρόνου έχουν να κάνουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες για τις φορολογικές δηλώσεις των προηγούμενων ετών, ένα εκ των οποίον είναι το κομμάτι των αναδρομικών.

Δηλώσεις από κληρονόμους και δηλώσεις κατοίκων που άλλαξαν φορολογική κατοικία

Παράλληλα, όσοι άλλαξαν φορολογική κατοικία θα πρέπει να κάνει τη φορολογική τους δήλωση μέχρι 31/12, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δηλώσεις από κληρονόμους για όσους έχουν φύγει από τη ζωή θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση για την προηγούμενη χρονιά

Γονικές παροχές για κάλυψη τεκμηρίων .

Αφορά όσους μπορούν να κάνουν γονική παροχή στα παιδιά τους δηλαδή (εφόσον έχουν το φορολογικό προφιλ) να τους δώσουν κάποια χρήματα ώστε να αγοράσουν για παράδειγμα ένα σπίτι ή αυτοκίνητο. Σημαντικές διευκρινίσεις για το ίδιο ζήτημα έχουν δοθεί από την ΑΑΔΕ.

Τέλος μέχρι το τέλος του 2022 οι φορολογούμενοι πρέπει να προχωρήσουν και στη ρύθμιση όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών χρεών.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για γονικές παροχές και δωρεές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Έρχονται τα ραβασάκια - Τι πρέπει να ξέρετε

Εφορία: Ποιες εκκρεμότητες θα πρέπει να κλείσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους