ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τουλάχιστον 900.000 αιτήσεις - Πότε οι πληρωμές

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τουλάχιστον 900.000 αιτήσεις - Πότε οι πληρωμές
Η πρώτη δόση για το πετρέλαιο θέρμανσης να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου
Intime News

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 9 Δεκεμβρίου, με την πρώτη δόση για το πετρέλαιο θέρμανσης να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου

Αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» για το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν κάνει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Την ίδια στιγμή, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης συνεχίζει την πτωτική της πορεία, η οποία πλέον κυμαίνεται στα 1,2 ευρώ το λίτρο από 1,41 ευρώ που ήταν όταν ξεκίνησε η διάθεσή του στα μέσα Οκτωβρίου.

Σημαντικό ρόλο, πάντως, στην τελική τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης διαδραματίζει η κρατική επιδότηση και η έκπτωση 7,5 λεπτών το λίτρο (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) που παρέχεται από τα διυλιστήρια στις εταιρείες εμπορίας και η οποία θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Μέχρι 9 Δεκεμβρίου ανοιχτή η πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 9 Δεκεμβρίου, με την πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οι παλαιοί δικαιούχοι θα λάβουν ως προκαταβολή ποσό ίσο με το ποσό που έλαβαν πέρυσι. Την ίδια ημερομηνία, οι νέοι δικαιούχοι που θα κάνουν αίτηση θα δουν τα χρήματα που δικαιούνται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για αγορές που θα τιμολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταχωρηθεί τα απαιτούμενα στοιχεία έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Πότε θα κατατεθεί η επόμενη δόση του πετρελαίου θέρμανσης

Η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί ως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023. Η τελευταία δόση πάει για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

«Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Συνταξιούχοι Ποιες αυξήσεις θα πάρουν όσοι έχουν προσωπική διαφορά

Επιταγή ακρίβειας: Δίνεται σε ευάλωτους πολίτες έως τις 20 Δεκεμβρίου