ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέρμανση: Απλησίαστο το πετρέλαιο θέρμανσης - Λύσεις για να ζεσταθούν ψάχνουν οι πολίτες

Θέρμανση: Απλησίαστο το πετρέλαιο θέρμανσης - Λύσεις για να ζεσταθούν ψάχνουν οι πολίτες
EUROKINISSI

Θέρμανση: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν τους καυστήρες σβηστούς και χρησιμοποιούν ρεύμα ως την κύρια πηγή θέρμανσης 

Ο χειμώνας έχει φτάσει στη χώρα μας με το κρύο να είναι πλέον τσουχτερό και οι πολίτες προσπαθούν να βρουν τρόπους να ζεστάνουν τα σπίτια τους χωρίς να χρειαστεί να βάλουν πολύ «βαθιά» το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στα μέσα Δεκεμβρίου η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ίσα που ξεπερνούσε το ένα ευρώ και δέκα λεπτά, με την χθεσινή τιμή να αγγίζει πλέον το ένα ευρώ και τριάντα λεπτά.

Μέσα σε 1,5 μήνα, το λίτρο αυξήθηκε κατά 18 λεπτά, δηλαδή 16,2%.

«Βάλαμε λίγο πετρέλαιο, πανάκριβα όλα. 600 λίτρα με κάποιον άλλον, τα μοιραστήκαμε», λένε στην κάμερα πολίτες.

«Η δουλειά είναι μικρή. Ο κοσμος παίρνει μικρές ποσότητες θέρμανσης, 2 – 3 ημέρες, έρχεται παίρνει ξύλα, λίγο κιροζάν», ανέφερε η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν σβηστούς τους καυστήρες και προσπαθούν να «σπάσουν» το κρύο στα παγωμένα σπίτια με κλιματιστικά και θερμαντικά σώματα.

«Air condition (γιατί πετρέλαιο) το έχω καταργήσει εδώ και χρόνια».

Στα ύψη τα καυσόξυλα

Τα καυσόξυλα έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση φέτος, καθώς θεωρούνται πιο φθηνός τρόπος θέρμανσης, ωστόσο έχουν αυξηθεί ακόμη και 35%.

Συγκεκριμένα, πλέον είναι στα 150-190 ευρώ το κυβικό, ενώ πέρυσι ήταν στα 120-140 ευρώ.

Πολλοί πολίτες αγοράζουν ξύλα με το τσουβάλι για λίγες μέρες, με τους εμπόρους να τονίζουν πως οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν και την ποιότητα εκτός από την τιμή και να επιλέγουν στεγνά ξύλα.