Μισθοί μέσω ΕΑΠ

Από τα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή της μισθοδοσίας μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών...

Από τα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή της μισθοδοσίας μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ) για τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης που έχουν ήδη πιστοποιηθεί και ενταχθεί στο σύστημα .

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι διαδικασίες ενεργοποίησης ΕΑΠ συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, καθώς ήδη ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των κυριότερων μηχανογραφικών συστημάτων.

Ήδη έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 3.900 εκκαθαριστές μισθοδοσίας ενώ αναμένεται η πιστοποίηση περίπου 1.100 ακόμη. Τα στοιχεία μισθοδοσίας αφορούν σε πάνω από 323.000 διαφορετικούς αμειβομένους, οι οποίοι αποτελούν το 42% του συνολικού αριθμού των απογεγραμμένων υπαλλήλων κατά τη διαδικασία του καλοκαιριού.

Κάθε φορέας που εντάσσεται θα σταματάει να καταβάλλει την μισθοδοσία από μόνος του και θα διεκπεραιώνει τις καταβολές υποχρεωτικά μέσω της ΕΑΠ. Ειδικές δικλείδες ασφαλείας έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα πληρωμής μισθών και από τις ΔΟΥ.

Όταν η ΕΑΠ εντάξει το 85% των φορέων υπό την αιγίδα της, θα σταματήσει κάθε καταβολή από τις ΔΟΥ.

Τα ΝΠΔΔ υποχρεούνται να έχουν αποστείλει τα απαιτούμενα στοιχεία μέχρι το τέλος του έτους και η ΕΑΠ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τις αποδοχές τους από τα τέλη Φεβρουαρίου.