ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Nestlé διαψεύδει δημοσιεύματα για μείωση μισθών

Η Nestlé διαψεύδει δημοσιεύματα για μείωση μισθών

Η εταιρεία Nestle με σημερινή της ανακοίνωση διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη μείωση της περιόδου προμήνυσης (χρόνου προειδοποίησης του εργαζόμενου για την επικείμενη απόλυσή του) ως ένα από τα υποτιθέμενα ζητήματα που έθεσε ο CFO του Ομίλου Nestlé στην πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Στην ανακοίνωσή της η Nestlé Ελλάς δηλώνει ρητά ότι "ούτε ο κ. Raymond Franke ούτε οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας μας έθεσαν ποτέ το παραπάνω ζήτημα μεταξύ των προτάσεών τους για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα".

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αποτελεί στρατηγική απόφαση της Nestlé, η οποία έχει παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1899, να παραμείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα μέσα από τα εργοστάσια που διατηρεί και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει. Η Nestlé λειτουργεί τέσσερα εργοστάσια στην Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 1.000 μόνιμους εργαζόμενους και, παρά το δυσμενές επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, δεν έχει προχωρήσει σε καμία μείωση προσωπικού ή περικοπή μισθών.

Το 2012 η Nestlé Ελλάς υλοποίησε το πλάνο της για επενδύσεις στη χώρα ύψους 9 εκατ. ευρώ ενώ το πρόγραμμα της εταιρείας για το 2013 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, προβλέποντας επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της και την παραγωγή νέων προϊόντων. "Με τα παραπάνω να αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευση της Nestlé στην ελληνική αγορά και την υποχρέωση που νιώθει ότι έχει να συνεχίσει να προσαρμόζεται και να προσφέρει μέσω της καθημερινής δουλειάς της αλλά και πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα, η διοίκηση της Nestlé Ελλάς εκφράζει την έκπληξή της για τα ως άνω παραπλανητικά δημοσιεύματα. Η διοίκηση της εταιρείας διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ελληνική οικογένεια και οικονομία με κάθε δυνατό τρόπο" τονίζεται στην ανακοίνωση.