ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψαλίδι στις συντάξεις για δικαιούχους 62 ετών και κάτω!

Ψαλίδι στις συντάξεις για δικαιούχους  62 ετών και κάτω!

Διακοπή της συνταξιοδότησης πριν από το 62ο έτος για περίπου 350.000 εργαζομένων «παλαιών» (ως 31/12/1992) ασφαλισμένων στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.α) μελετά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η NEWSBOMB προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των 2,1 δισ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση για το 2014.

Η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης, με την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, μέσω της κατάργησης εξαιρέσεων και ευνοϊκών ρυθμίσεων, θίγει περίπου 350.000 ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με την NEWSBOMB Πρόκειται για ασφαλισμένους πριν από το 1983 ειδικών ταμείων, αυτοαπασχολούμενους και δημοσίους υπαλλήλους που καλύπτονται από ειδικές διατάξεις, όπως η συνταξιοδότηση με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας και οι μητέρες ανηλίκων. Η παρέμβαση ενδέχεται να επηρεάσει ασφαλισμένους ακόμη και με θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρξουν άμεσα δημοσιονομικά οφέλη.

Η ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το «μπλόκο» στις «πρόωρες» θα μπει είτε με μεγαλύτερη μείωση της σύνταξης για κάθε έτος το οποίο υπολείπεται ως τη συμπλήρωση των νέων γενικών ορίων (των 62 και 67 ετών που θεσπίστηκαν) ή με την επέκταση των ορίων αυτών και στους παλαιούς ασφαλισμένους.

Διαβάστε επίσης:

Μπαρόζο: Προαναγγέλλει με χρησμό πολιτική κρίση στην Ελλάδα

Υποσχόταν καριέρα μοντέλου σε καλλονές και κατέληξε στη στενή

Πετούν Δημόσιο χρήμα, ενώ πεθαίνουν όσοι τους έκοψαν το ρεύμα