ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνουν τον «ρουφιάνο» για το deal «Πανγαίας» - Στάινμετζ

Ψάχνουν τον «ρουφιάνο» για το deal «Πανγαίας» - Στάινμετζ

Δυσφορία από την αποκάλυψη της NEWSBOMB...

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα χθες όταν κάποια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διάβασαν την αποκάλυψη της NEWSBOMB για το «κακό» deal που στήνει η «Εθνική» δίνοντας δάνειο 418 εκατ. ευρώ στην "Invel" του Εβραίου κ. Μπεν Στάινμετζ για να αγοράσει εκείνος την «Πανγαία», τη θυγατρική της τράπεζας που διαθέτει τα περισσότερα ακίνητά της.

Το περίεργο είναι ότι δεν αναζήτησαν περισσότερα στοιχεία για την κραυγαλέα συναλλαγή αλλά για το πρόσωπο που έκανε τη διαρροή, αποκαλώντας τον «ρουφιάνο»!

Κάποιοι μάλιστα είχαν το θράσος να συνδέσουν το ρεπορτάζ με την παραίτηση του κ. Α. Μπερούτσου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λέγοντας ότι το παραιτηθέν στέλεχος διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με το επιτελείο του «επενδυτή» κ. Τζωρτζ Σόρος, ο οποίος αποτελεί βασικό αντίπαλο του κ. Στάινμετζ.

Επειδή όσο συντηρείται το θέμα φαίνεται πως όλο και περισσότερα μαθαίνουμε, η NEWSBOMB έκανε μια σύντομη έρευνα για αυτό το "deal" περί του οποίου έχουν ανάψει φωτιές.

akinita-taiped570

Σύμφωνα με πηγές από τον επιχειρηματικό κλάδο, τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του Ισραηλινού «άρχοντα των διαμαντιών» φέρεται ότι κάνει ο Ελληνοαμερικανός κ. Κρις Παπαχριστοφόρου. Οι οδηγίες που έχει είναι να «πείσει» τους πωλητές, την «Εθνική» να του παραχωρήσει το 67% της «Πανγαία» και να επιλέξει τα καλύτερα ακίνητα της ώστε να αρχίσει το... «σπρώξιμό» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας NEWSBOMB, η «Πανγαία» διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα, κτίρια γραφείων, αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους και οικοπέδων. Μόνο τα κτίρια υπολογίζονται ότι έχουν επιφάνεια άνω των 256.000 τετραγωνικών μέτρων ενώ η γη υπολογίζεται ότι έχει επιφάνεια πάνω από 416.000 τ.μ. Πριν από λίγο καιρό πήρε το αρχιτεκτονικό κόσμημα της εταιρείας «Καρέλα» στο Λέδι Παιανίας, σε οικόπεδο 36 στρεμμάτων.

Τι θα γίνουν όλα αυτά και πού θα καταλήξουν κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ακόμα αλλά γίνεται «χοντρό παιγνίδι», όπως λένε όσοι γνωρίζουν.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Εγγύηση σταθερότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις

Το δόλωμα της Αντιτρομοκρατικής με τα θαμμένα όπλα