Προβόπουλος: Tο Grecovery - είναι καθ' οδόν

Προβόπουλος: Tο Grecovery - είναι καθ' οδόν

Στις δράσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και στην αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Προβόπουλος, σε διάλεξη στο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων (OMFIF) στο Λονδίνο.

Επίσης, αναφέρθηκε στη στρατηγική για ένα νέο τραπεζικό υπόδειγμα “που αποβλέπει στο να μπορέσουν να αποπληρώσουν οι τράπεζες τα κεφάλαια που έλαβαν από το κράτος και να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Οι τράπεζες καθίστανται πλέον πιο αποτελεσματικές, εστιάζουν στις κύριες δραστηριότητές τους και αναδιοργανώνουν τα δίκτυά τους και τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό”.

Επίσης, ο Διοικητής αναφέρθηκε στον σχεδιαζόμενο κώδικα συμπεριφοράς των τραπεζών με τους δανειολήπτες που θα ισχύσει από το 2015, με στόχο τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής αποπληρωμής των καθυστερούμενων δανείων και τη χαλάρωση των πιέσεων στους δανειολήπτες που επί του παρόντος αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στους κινδύνους και τις προκλήσεις που υφίστανται στο σενάριο της ανάπτυξης. Όπως επισήμανε όμως, “Οι θυσίες πλέον αποδίδουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery - είναι καθ' οδόν”.

Η διάλεξη δόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ομιλιών "Golden Series". Την παρακολούθησαν 140 ανώτερα στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και κυβερνητικών φορέων.

Διαβάστε επίσης

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για πρώτη φορά η αγορά ομολόγων