Συντάξεις - εξπρές για 50.000 ασφαλισμένους

NEWSBOMB

Συντάξεις - εξπρές για 50.000 ασφαλισμένους

Το δρόμο της συνταξιοδότησης ανοίγουν τρεις διατάξεις της νομοθεσίας που μπορούν να ακολουθήσουν 50.000 ασφαλισμένοι οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν ασφαλισμένους που βρίσκονται στο παρά πέντε της συνταξιοδότησης, αλλά έχουν εκκρεμότητες με τα Ταμεία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα « Έθνος».

Μία σειρά διατάξεων δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ακόμα και σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι έχουν οφειλές (και μέχρι ένα ποσό).

Παράλληλα, ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για μακροχρόνια ανέργους ένα βήμα πριν από τη σύνταξη, αλλά και σε ασφαλισμένους που έχουν από 12 έως 14 έτη δουλειάς.

Συγκεκριμένα, για τους ασφαλισμένους που έχουν οφειλές στα Ταμεία, το ποσό της οφειλής μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη σταδιακά.

Σε ό, τι αφορά στους μακροχρόνια ανέργους που είναι κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, τη λύση μπορεί να δώσει τι πρόγραμμα επιδοτούμενων εισφορών από τον ΟΑΕΔ. Το εν λόγω πρόγραμμα (ΛΑΕΚ) εφαρμόζεται για τη λήψη πλήρους και όχι μειωμένης σύνταξης.

Για τους ασφαλισμένους που έχουν από 12 έως 14 έτη ασφάλισης, υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε οι πλασματικοί χρόνοι είτε η αυτασφάλιση.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα μειώσετε τον φόρο με έξοδα και δαπάνες

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved