Βενζινοπώλες: Κοντά στο 1,04 € το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Βενζινοπώλες: Κοντά στο 1,04 € το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει αύριο κανονικά από τα πρατήρια σε όλη τη χώρα, επισημαίνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών κάνοντας εκτιμήσεις για την τιμή του.

Συγκεκριμένα για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές κοντά σε εγκαταστάσεις πετρελαίου, θα κυμανθεί γύρω στα 1,04 ευρώ το λίτρο, ενώ στις άλλες περιοχές θα είναι αυξημένη κατά το κόστος μεταφοράς κλπ και θα κυμανθεί γύρω στο 1,10 ευρώ το λίτρο.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πάντως ότι παρά τη μειωμένη, σε σχέση με πέρσι, τιμή, δεν πρόκειται να σημειωθεί σημαντική αύξηση της κατανάλωσης και επιμένει στο αίτημα για επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011.

Σχετικά με τα συστήματα εισροών- εκροών η ΟΒΕ αναφέρει ότι το σύνολο των πρατηρίων περιφέρειας Αττικής, Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Π.Ε. Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων έχει σε πλήρη λειτουργία τα συστήματα εισροών- εκροών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα συστήματα, για έναν αριθμό πρατηρίων, βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης με ορίζοντα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Αλαμουντίν: «Ελπίζω θα τα καταφέρουμε»

Το πρόγραμμα της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα