Γερμανοί ενδιαφέρονται για θερινές κατοικίες στην Ελλάδα

Η κρίση έχει και παράπλευρες επιπτώσεις. Στον γερμανικό τύπο διαχέονται πληροφορίες που θέλουν τις τιμές στις παραθεριστικές κατοικίες να βρίσκονται σε...

Η κρίση έχει και παράπλευρες επιπτώσεις. Στον γερμανικό τύπο διαχέονται πληροφορίες που θέλουν τις τιμές στις παραθεριστικές κατοικίες να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Αυτό θα μπορούσε να παρακινήσει ενδεχομένως Γερμανούς, που έχουν πάρει τη σύνταξή τους, να επενδύσουν το "εφ άπαξ" σε αγορά θερινής κατοικίας στην Ελλάδα.

Ως συνέπεια της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, οι τιμές των παραθεριστικών ακινήτων στα νησιά έφτασαν σε χαμηλές τιμές- ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία μεσιτών στη Ρόδο που συνεργάζονται με την μεσιτική εταιρική αλυσίδα Engel & Völkers. Ανάλογα μάλιστα με την περιοχή, μειώθηκαν από πέρσι τον Απρίλιο από 5% μέχρι και 30%, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa.


Οι τιμές έπεσαν στα επίπεδα που επικρατούσαν πριν από έξι με επτά χρόνια. Πολλοί ξένοι αγοραστές θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για αγορά ακινήτων σε πιο συμφέρουσα τιμή, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr