Νέα φορο-καταιγίδα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2016

Newsbomb

Νέα φορο-καταιγίδα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2016

Ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ οι νέοι φόροι του 2016, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ αποτελούν επιβαρύνσεις που πλήττουν άμεσα τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι νέες φόροι περιλήφθηκαν στον Προϋπολογισμό 2016, αλλά πολλοί από αυτούς θα εξειδικευτούν με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών το αργότερο έως το Φεβρουάριο στη Βουλή.

Μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις από τους άμεσους φόρους με το πλήγμα να γίνεται αισθητό στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Μέσα στις πρώτες 40 ημέρες του νέους έτους θα επέλθουν αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες των φυσικών προσώπων από τις οποίες θα διασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα 150 εκατ. ευρώ, κυρίως από πρόσθετες αυξήσεις για τα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ.

Έσοδα 377 εκατ. ευρώ αναμένονται από την αναμόρφωση των συντελεστών στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενώ έχουν προϋπολογιστεί και έσοδα 142 εκατ. ευρώ από την αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές για εισοδήματα από ενοίκια. Η εν λόγω αύξηση θα εφαρμοστεί αναδρομικά για τα εφετινά ενοίκια. Αλλά οι επιβαρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα δεν σταματούν εδώ καθώς 114 εκατ. ευρώ θα επιβαρυνθούν το 2016 ελεύθεροι επαγγελματίες μόνον από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος, ενώ όσοι υπάγονται στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα κληθούν να καταβάλουν 32 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2015.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Cnn.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved