Τι θα πει ο Πολ Τόμσεν στην τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους

Θα παρουσιάσει την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ, στην οποία βασίσθηκε το Δ.Σ. του Ταμείου για να εγκρίνει την πέμπτη δόση...

Την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ, στην οποία βασίσθηκε το Δ.Σ. του Ταμείου για να εγκρίνει την πέμπτη δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, θα παρουσιάσει το απόγευμα στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα, Δανός οικονομολόγος Πολ Τόμσεν.

Ο κ. Τόμσεν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας για την νέα αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου, αναμένεται να υπογραμμίσει πως το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής συνέχισε να σημειώνει κάποια πρόοδο όσον αφορά τους αντικειμενικούς του σκοπούς και θα επιμείνει στην πιστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

Ο κ. Τόμσεν θα χαιρετήσει τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και θα τονίσει πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στην ευαίσθητη αυτή φάση εξαρτάται από την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής χωρίς περιθώρια απόκλισης, καθώς και από τη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους και από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.