ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα παιδία της… «Le Monde», παίζει με τα νεύρα μας

Τα παιδία της… «Le Monde», παίζει με τα νεύρα μας
Αίσθημα ανασφάλειας και έντονης ανησυχίας προκαλεί και στην Αθήνα η αδυναμία των βασικών "παικτών" της ευρωπαϊκής...

Αίσθημα ανασφάλειας και έντονης ανησυχίας προκαλεί και στην Αθήνα η αδυναμία των βασικών "παικτών" της ευρωπαϊκής σκηνής να συμφωνήσουν ακόμα και στη σύγκλιση μιας αναγκαίας, εκ των πραγμάτων, Συνόδου Κορυφής.

Το γεγονός ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να συμφωνήσουν τα προγράμματα τους, όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, είναι μια αιτία που δεν μπορεί να αναληφθεί μια τέτοια κρίσιμη πρωτοβουλία.

Μια άλλη αιτία έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένα μίνιμουμ συναίνεσης αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησης και πολύ περισσότερο με αυτά τα οποία θα πρέπει να συμφωνηθούν. Το ενδεχόμενο να γίνει η Σύνοδος αλλά να στεφθεί με ...αποτυχία, φαντάζει ακόμα πιο επικίνδυνο κι από το να μην γίνει καθόλου. Γιατί την επομένη οι αγορές θα αντιδρούσαν απρόβλεπτα.

Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες, μάλλον αμήχανα, φαίνεται να δικαιώνονται όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι η ΕΕ σε αυτή τη φάση αντιμετωπίζει πρόβλημα ηγεσίας. Και στο μυαλό όλων επιστρέφει το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Λε Μοντ που έκανε λόγο για ηγέτες - παιδάκια...

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr