Μπαρουάν: Η λύση για την Ελλάδα δεν θα στηριχθεί σε πιστωτικό γεγονός

Μπαρουάν: Η λύση για την Ελλάδα δεν θα στηριχθεί σε πιστωτικό γεγονός
Ο κ. Μπαρουάν εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη σωτηρία της Ελλάδας...

«Η Γαλλία δεν θα υποστηρίξει λύση που θα μοιάζει ως πιστωτικό γεγονός, ή, με άλλα λόγια εγκατάλειψη  του χρέους

Αυτό υποστήριξε για το Ελληνικό χρέος ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε την Δευτέρα στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Μπαρουάν, ειδικότερα,  κατά τη συνέντευξη εμφανίστηκε αισιόδοξος για  την πορεία των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων σχετικά με τη σωτηρία της Ελλάδας.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η Γαλλία δεν θα αναζητήσει λύση βασιζόμενη σε ένα πιστωτικό γεγονός, αναφέροντας: 

«Έχω εμπιστοσύνη. Έχουμε συζητήσει κατ΄ επανάληψη τηλεφωνικώς . Έχουμε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να βρεθεί η λύση για να αποφευχθεί συλλογικό λάθος, ή, ένα πιστωτικό γεγονός.»

Μάλιστα, τόνισε ότι στόχος της Συνόδου Κορυφής θα είναι η  οποιαδήποτε λύση να μη στηριχτεί σε μια ενδεχόμενη μη καταβολή των τόκων ή του οφειλόμενου δανείου από την Ελλάδα ή ακόμα και σε μια αμφισβήτηση της εγκυρότητας των δεσμεύσεων της έναντι των πιστωτών της.

Σημειώνεται, ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, να ολοκληρώσουν τους όρους ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας,  προκειμένου να προληφθούν οι ανησυχίες των αγορών για επίμονες και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ένωσης.