ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγματεύσεις: Τι χωρίζει Αθήνα και Θεσμούς

Διαπραγματεύσεις: Τι χωρίζει Αθήνα και Θεσμούς

Νέα αναβολή δόθηκε στο καθορισμένο ραντεβού μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση, το οποίο μετατέθηκε για τις 6 το απόγευμα. Οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν νωρίς το πρωί, με τα περισσότερα θέματα να παραμένουν ανοιχτά, και η νέα συνάντηση είχε οριστεί αρχικά για τις 3 το απόγευμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ 18:00 ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ

Τα δύο μέρη χωρίζει μεγάλη απόσταση στο ασφαλιστικό, ενώ συγκλίσεις υπάρχουν στο δημοσιονομικό και στα «κόκκινα» δάνεια χωρίς όμως να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία. Στόχος της ελληνικής πλευράς, πάντως, είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι σήμερα το βράδυ.

Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις είναι το πλέον ακανθώδες ζήτημα της διαπραγμάτευσης, με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να μην αποδέχεται τις περικοπές που ζητούν οι θεσμοί και τους δανειστές να μην συναινούν στις ελληνικές θέσεις.

Στα δημοσιονομικά και ειδικά στο μείγμα μέτρων που θα οδηγήσουν σε έσοδα 1,8 δισ. ευρώ έως το 2018 βρέθηκε κοινό έδαφος.

«Συζητήσαμε για τα δημοσιονομικά και σχεδόν τα κλείσαμε», υποστήριξε υψηλόβαθμη πηγή που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, λίγο μετά τον πρώτο γύρο των συζητήσεων των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων