Στον «Καιάδα» της ακραίας φτώχειας 1.650.000 Έλληνες

Newsbomb

Στον «Καιάδα» της ακραίας φτώχειας 1.650.000 Έλληνες

Κάτω από το όριο ακραίας φτώχειας ζούσαν περίπου 1.650.000 Έλληνες το 2015, εκ των οποίων 647.000 προέρχονταν από οικογένειες με άνεργο «αρχηγό» και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν, χωρίς να δανειστούν, τα αναγκαία προς το ζην.

ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας της Ομάδας Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία, το ποσοστό ακραίας φτώχειας το 2015 στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 15,2%, ενώ το 2009 πριν η οικονομική κρίση δείξει τα σημάδια της, ήταν στο 2,2%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ποσοστό ακραίας φτώχειας διπλασιάστηκε την περίοδο 2011-2015.

Πιο ευάλωτες είναι οι οικογένειες με άνεργο «αρχηγό», αλλά και οι οικογένειες με παιδιά, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα βασικά αγαθά που απαιτούνται για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ από αυξημένο κίνδυνο ακραίας φτώχειας χαρακτηρίζονται και οικογένειες που ζουν σε πόλεις, αλλά και τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ενοικιαζόμενη κατοικία.

Ανεπηρέαστα από την οικονομική κρίση είναι τα νοικοκυριά με δύο εργαζόμενους, οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, τραπεζών, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ όσον αφορά στους ηλικιωμένους η κατάσταση είναι καλύτερη αν συγκριθεί με αυτή ανέργων οικογενειών με παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved