ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγγραφο - αποκάλυψη: Ο Ντάισελμπλουμ «βλέπει» συμφωνία στο Eurogroup

Έγγραφο - αποκάλυψη: Ο Ντάισελμπλουμ «βλέπει» συμφωνία στο Eurogroup

Βήματα σύγκλισης ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,για μεγαλύτερη σαφήνεια σε σχέση με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αναμένεται να γίνουν στο Eurogroup της Πέμπτης, όπως προκύπτει από γραπτή ενημέρωση που παρείχε προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Το περιεχόμενο του συμβιβασμού για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και συγκεκριμένα η λεκτική διατύπωση που θα υιοθετηθεί είναι το αντικείμενο των διπλωματικών διεργασιών που φέρνουν σήμερα και στην Ελλάδα τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ.

Ο Γάλλος υπουργός είχε την προηγούμενη εβδομάδα επαφές στο Παρίσι με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και θεωρείται πως θα κομίσει στην ελληνική κυβέρνηση προς επεξεργασία μια πρόταση που θα συγκεράσου όλες τις απόψεις.

Η παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ στο Eurogroup του Λουξεμβούργου δείχνει πως το θέμα του χρέους έχει «ωριμάσει» και πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι ικανές να ξεκλειδώσουν τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η πλευρά του ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει πως επιδιώκει μια πλήρη χρηματοδοτική συμμετοχή στο πρόγραμμα και πως βάζει σε δεύτερη μοίρα το σενάριο της «επί της αρχής» συμμετοχής, ήτοι ενός προγράμματος χωρίς χρηματοδότηση.

Το εάν θα γίνει το πρώτο ή το δεύτερο θα εξαρτηθεί από τη σαφήνεια με την οποία θα περιγράψει το Eurogroup τον «ορίζοντα» ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και το εάν αυτός θα κριθεί ικανοποιητικός από το Ταμείο.

Η επιστολή Ντάισελμπλουμ

Σε επιστολή – ενημέρωση που παρείχε προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ αφήνει ανοικτό «παράθυρο» να δοθεί στο Eurogroup της Πέμπτης μεγαλύτερη ευκρίνεια στο ΔΝΤ για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων