ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βίζερ: Έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018

Βίζερ: Έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018

Στην αποσαφήνιση πως τα κράτη της ευρωζώνης προτιμούν το τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα να είναι και το τελευταίο προχώρησε ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG) Τόμας Βίζερ, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει στο μικροσκόπιο των δανειστών και μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου.

Μιλώντας στο οικονομικό δίκτυο insider.gr ο Βίζερ ανέφερε πως τα περισσότερα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης αφορούν σε μέτρα, τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί και νομοθετηθεί. «Είναι πλήρως εφικτό να ολοκληρωθεί η εφαρμογή των 95 δράσεων εντός του φθινοπώρου, κάτι στο οποίο συμφωνούν και ορισμένα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει, καταλαβαίνω, μία task force με στόχο την προώθηση των δράσεων. Ελπίζω να προεδρεύσει ο ίδιος της διακυβερνητικής αυτής ομάδας, ώστε να προχωρήσουν οι δράσεις και να γίνει εφικτή για συντονισμένη, επαρκή και βέλτιστη εφαρμογή του προγράμματος», σημείωσε.

Ο ίδιος προσέθεσε πως η τρίτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. «Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης απομένουν 18 προαπαιτούμενα, οπότε θα χρειαστεί μία ακόμη αξιολόγηση μέχρι τον Μάιο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να δοθούν οι κρίσιμες απαντήσεις ενόψει της ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος εντός του Ιουνίου», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr