ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το κοινωνικό μέρισμα

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το κοινωνικό μέρισμα

Την άφιξη των δανειστών στην Αθήνα αναμένουν στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 720 εκατ. ευρώ σε περίπου 3,4 εκατομμύρια δικαιούχους.

Οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση για τη διανομή του ποσού, αλλά θέλουν τα χρήματα να πάνε σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Στη βάση αυτή συζητούν με την κυβέρνηση το να προστεθούν πρόσθετα «φίλτρα» ώστε η επιλογή των δικαιούχων να είναι η δικαιότερη δυνατή.

Ένα από τα υπό εξέταση θέματα είναι εάν θα ληφθεί υπόψη το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα. Εάν ληφθεί το τεκμαρτό, τότε πάνω από τους μισούς δικαιούχους θα λάβουν πολύ χαμηλότερο επίδομα. Ένα άλλο θέμα σχετίζεται με το εάν η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει ανά φορολογική δήλωση των ατόμων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη ή ανά νοικοκυριό. Το θέμα των φιλοξενούμενων γονιών ή παιδιών είναι εκκρεμές και όλα δείχνουν πως δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα και οι φιλοξενούμενοι.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων