Σας αφορά: Έρχεται αναδρομικό «κούρεμα» για φορολογικά πρόστιμα

Newsroom Newsroom

Σας αφορά: Έρχεται αναδρομικό «κούρεμα» για φορολογικά πρόστιμα

Αλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται κατόπιν ελέγχου, αλλά και σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμων χρεωστικών δηλώσεων προκειμένου αυτά να καταστούν «λογικά» δρομολογεί η φορολογική διοίκηση.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προετοίμασε νέες διατάξεις για τα πρόστιμα και τις κυρώσεις, εναρμονιζόμενη με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την υποχρέωση αναδρομικής εφαρμογής της ηπιότερης κύρωσης.

Ειδικότερα, για χρήσεις μέχρι 31.12.2013, αντί των πρόσθετων φόρων του ν. 2523/1997 που ανέρχονται σε 120% του οφειλόμενου κύριου φόρου, θα επιβάλλονται στην περίπτωση ελέγχου τα πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που κυμαίνονται από 10% έως 50% του οφειλόμενου κύριου φόρου και τόκος εκπρόθεσμης καταβολής ( επιτόκιο 8,76%), ο οποίος θα υπολογίζεται για το χρονικό διάστημα από 1.1.2014 και μέχρι την έκδοση της πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου.

Τέλος, με τις επικείμενες αλλαγές σε περίπτωση ελέγχου δεν θα απαγορεύεται η υποβολή δήλωσης, αρχικής ή τροποποιητικής, μέχρι την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου στον φορολογούμενο, αντί της έκδοσης που ισχύει σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved