Προαπαιτούμενα, δόση και χρέος κρίνονται τις επόμενες ημέρες

Newsroom Newsroom

Προαπαιτούμενα, δόση και χρέος κρίνονται τις επόμενες ημέρες

Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες τόσο στο μέτωπο των προαπαιτούμενων όσο και στα ζητήματα της δόσης και της απομείωσης του χρέους.

Μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση θα πρέπει να δρομολογήσει ακόμη 20 προαπαιτούμενα για να αποσπάσει μια θετική έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς, κάτι που πρέπει να γίνει έως τις 22 Ιανουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθούν και οι τεχνικές ομάδες που θα συζητήσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους με τη συζήτηση να ξεκινά άτυπα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, μπορεί στο EuroWorking Group της Πέμπτης να αποφασίσθηκε πως με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης η Ελλάδα θα δικαιούται 3,3 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες της περιόδου Φεβρουαρίου-Ιουνίου, ακόμη 1,5 δισ. ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου και 1,9 δισ. ευρώ για να σχηματίσει το «αποθεματικό ασφαλείας» για τη μετά το Μνημόνιο εποχή, ωστόσο η δόση των 6,7 δισ. ευρώ αναμένεται ξανά να σπάσει στα δύο και να συνδεθεί με προϋποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved