ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλαγές φέρνει η τέταρτη αξιολόγηση στο νόμο Κατσέλη

Τι αλλαγές φέρνει η τέταρτη αξιολόγηση στο νόμο Κατσέλη

Δέκα αλλαγές έχουν «κλειδώσει» στο νόμο Κατσέλη. Με τις νέες διατάξεις επιδιώκονται ο εντοπισμός και η απομάκρυνση αλλά και η αποθάρρυνση των στρατηγικών κακοπληρωτών από το προστατευτικό πλαίσιο του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται ότι θα επισπευσθεί η εκκαθάριση των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων, αφού με τις νέες δικλίδες ασφαλείας που μπαίνουν, οφειλέτες που δεν πληρώνουν, αν και έχουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, θα αναγκαστούν είτε σε συμμόρφωση είτε θα βρεθούν ενώπιον πλειστηριασμών.

Δείτε τις δέκα αλλαγές

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πηγές του «Βήματος της Κυριακής», οι δέκα αλλαγές που έχουν «κλειδώσει» στο νόμο Κατσέλη είναι:

Αυξάνεται ο έλεγχος των αιτήσεων και των φακέλων που υποβάλλονται στα ειρηνοδικεία για την υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη ώστε να εντοπίζονται οι μη δικαιούχοι και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Σήμερα στις γραμματείες των δικαστηρίων γίνεται απλά ένας τυπικός έλεγχος (check-list) των δικαιολογητικών, χωρίς όμως να εξετάζεται αν, για παράδειγμα, τα εισοδήματα ή τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία δικαιολογούν την υποβολή αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr