ΔΝΤ: Η συζήτηση για τα μέτρα του 2019 θα γίνει εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος

ΔΝΤ: Η συζήτηση για τα μέτρα του 2019 θα γίνει εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος

Χαμηλούς τόνους επέλεξε το ΔΝΤ για να απαντήσει στις αναφορές του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ενθάρρυνε το Ταμείο να εργαστεί πάνω σε «πραγματικά δεδομένα» για τον προσδιορισμό των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδος το 2019.

Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε την Τρίτη (13/03/2018) πως ελπίζει ότι το ΔΝΤ θα επιβιβαστεί στο ελληνικό πρόγραμμα με μια «ρεαλιστική προσέγγιση» και πως αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους και για την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο πληροφοριών πως το ΔΝΤ αμφισβητεί τη δυνατότητα της Ελλάδος να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και επιμένει τόσο στην επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου 2019, όσο και στην αναστολή των λεγόμενων «θετικών» μέτρων για το 2019 όσο και για το 2020.

Το CNN Greece ζήτησε ένα σχόλιο από το ΔΝΤ για το θέμα και εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε τα εξής: «Μένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος και στην ελάφρυνση του χρέους, οι οποίες είναι από μακρόν οι δύο προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση της δανειακής συμφωνίας του Ταμείου. Αναμένουμε ότι οι συζητήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές και τις πολιτικές του 2019 θα λάβουν χώρα με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr