ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερήσεις στα 88 προαπαιτούμενα

Καθυστερήσεις στα 88 προαπαιτούμενα

Ανυπέρβλητο προβάλλει επί του παρόντος το εμπόδιο των 88 προαπαιτούμενων, που πρέπει να θεσμοθετηθούν «πάση θυσία» εντός του Μαΐου ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για συνολική συμφωνία με τους εταίρους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με στέλεχος το οποίο συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μικρού αριθμού προαπαιτούμενων. «Δεν έχουμε φθάσει ακόμη ούτε στο 15% του συνόλου» σημειώνει χαρακτηριστικά. Οι μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις στον κλάδο της ενέργειας (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ ΕΛΠΕ). Οπως είπε, αν έχουμε νέες καθυστερήσεις, τότε θα είναι δύσκολο να είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει και πρόταση να «μεταφερθούν» ορισμένα προαπαιτούμενα στη μεταμνημονιακή εποχή. Να τεθούν δηλαδή ως όροι στο νέο μοντέλο εποπτείας που θα εφαρμοστεί μετά τις 20 Αυγούστου όταν εκπνεύσει το τρέχον πρόγραμμα. Μεταξύ των προαπαιτουμένων που δεν φαίνεται ότι μπορεί να υλοποιηθούν εγκαίρως περιλαμβάνονται οι τοποθετήσεις νέων διευθυντών στο Δημόσιο και στο Κτηματολόγιο.

Αυτό που παραδέχονται σε Αθήνα και Βρυξέλλες είναι ότι αφενός ο όγκος των παρεμβάσεων είναι τεράστιος και αφετέρου το χρονοδιάγραμμα εξαιρετικά σφιχτό.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr