ΔΝΤ: Εντείνονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Newsroom Newsroom

ΔΝΤ: Εντείνονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Στην αποκάλυψη πως οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν εντατικοποιηθεί προχώρησε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου του Ταμείου ο Ράις δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων για τις επικριτικές δηλώσεις που έκαναν την προηγουμένη εβδομάδα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για το ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη και στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ ερωτήθηκε και για το εάν το Ταμείο θα επιμείνει στην πρόωρη μείωση του αφορολογήτου το 2019 αντί το 2020.

Ο ίδιος θέλησε να χαμηλώσει του τόνους και να μη δώσει συνέχεια στη διένεξη με τους Ευρωπαίους. «Θα χαρακτήριζα τις σχέσεις με του Ευρωπαίους υγιείς, άριστες και συνεχιζόμενες (…) Να μην είμαστε επιλεκτικοί με το ποιος κάνει σχόλια διότι ευρύτερα οι σχέσεις μας είναι άριστες», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ειδικά για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα πέρασε σε αμυντική θέση. «Υπηρετούμε ως ΔΝΤ μετά από αίτημα του κράτους μέλους. Αυτό ισχύει και με την Ελλάδα. Το κάνουμε με όλες μας τις δυνατότητες για το καλό της χώρας. Δεν έχουν γίνει μόνον σημαντικές προσπάθειες εκ μέρους της Ελλάδας, αλλά και εκ μέρους του Ταμείου. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα όσο η Ελλάδα θεωρεί πως αυτό είναι για το καλό της και πως βοηθά την εμπέδωση της βιώσιμης ανάπτυξης», είπε.

Πάντως δεν άφησε πολλά περιθώρια για την απόσταση που έχει η Ελλάδα να διανύσει. «Το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη. Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί», επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved