Καθοριστικό το Washington Group της 20ης Απριλίου για το ελληνικό χρέος

Καθοριστικό το Washington Group της 20ης Απριλίου για το ελληνικό χρέος

Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών πως την προσεχή Παρασκευή θα συγκληθεί στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ το λεγόμενο Washington Group προκειμένου να εξετάσει τεχνικά ζητήματα σχετικά με την απομείωση του ελληνικού χρέους προχωρούν πηγές και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στο Washington Group θα μετέχουν αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ESM, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας ή οι υφυπουργοί τους.

Τη σχετική προαναγγελία έκανε ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος ο οποίος μιλώντας στο Reuters ανέφερε τα εξής: «Την Παρασκευή θα υπάρξει συνεδρίαση του επονομαζόμενου Washington Group, για να συζητηθούν θέματα όπως το πώς να προχωρήσουμε σε ό,τι αφορά την Ελλάδα».

Αν και το Washington Group πλησιάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πόρρω απέχουν από μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος παρά το ότι έχει καλλιεργηθεί η προσδοκία πως αυτή θα πρέπει να αποκρυσταλλωθεί στο άτυπο Eurogroup της Σόφιας στις 27 Απριλίου.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα διαφανεί μάλιστα το εάν το ΔΝΤ θα στείλει τελεσίγραφο στους Ευρωπαίους πως χωρίς μια βιώσιμη λύση για το χρέος έως το τέλος Απριλίου εκείνο δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr