ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοικτά τα μέτωπα του μηχανισμού ελάφρυνσης του χρέους και του αφορολογήτου

Ανοικτά τα μέτωπα του μηχανισμού ελάφρυνσης του χρέους και του αφορολογήτου

Ανοικτή παραμένει ακόμη η διαπραγμάτευση μεταξύ των δανειστών για τον «αυτόματο» μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους, όπως απεκάλυψαν ελληνικές πηγές από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση πως Ελλάδα και Ταμείο θα γεφυρώσουν σύντομα επί αθηναϊκού εδάφους τις διαφορές τους για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 και θα καταλήξουν στο θέμα του χρόνου μείωσης του αφορολόγητου.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ενημερώνοντας τους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον για τις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την ηγεσία του ΔΝΤ και με Ευρωπαίους αξιωματούχους δήλωσαν πως «είμαστε στη τελική ευθεία 60 ημερών» και εξέφρασαν την αισιοδοξία πως, παρά τα ανοικτά ζητήματα, θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup του Ιουνίου.

«Όλοι τόνισαν ότι δουλεύουμε για μια συνολικη λύση», ανέφεραν και προσέθεσαν πως άπαντες πιέζουν να ολοκληρωθει σύντομα η τέταρτη αξιολόγηση.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ανάφεραν πως τα προαπαιτούμενα είναι σε καλό δρόμο, καθώς δεν είναι δύσκολα πολιτικά αλλά τεχνικά.

Όπως ανάφεραν, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στα μέσα Μαΐου στην Αθήνα και στόχος είναι η τεχνική συμφωνία εντός του ίδιου μήνα. Όπως μάλιστα αποσαφήνισαν το staff level agreement της τέταρτης αξιόλογησης θα είναι πιο συνοπτικό, καθώς δεν θα περιλαμβάνει προαπαιτούμενα για επόμενη αξιολόγηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr