Αντίθετη η Γερμανία σε έναν αυτόματο μηχανισμό ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Newsroom Newsroom

Αντίθετη η Γερμανία σε έναν αυτόματο μηχανισμό ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Την αντίρρηση της Γερμανίας σε έναν αυτόματο μηχανισμό ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αποκαλύπτει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποίησε η Handelsblatt και το οποίο καταρτίσθηκε ενόψει της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στη Σόφια.

Από το έγγραφο προκύπτει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς θέλει να συνδέσει την ελάφρυνση χρέους με προϋποθέσεις και κυρίως με αξιολογήσεις.

Στο έγγραφο ξεκαθαρίζεται πως ο μηχανισμός που συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης δεν θα ενεργοποιείται αυτόματα, κάτι που θέλουν το ΔΝΤ, ο ESM και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Σε περίπτωση χαμηλότερης ανάπτυξης δεν θα επιτρέπεται αυτόματα στην Ελλάδα να μειώσει τις πληρωμές της εξυπηρέτησης του χρέους της», αναφέρει το έγγραφό του γερμανικού υπουργείου.

Στην ίδια βάση τονίζεται πως ο μηχανισμός ελάφρυνσης του χρέους θα μπορεί να ενεργοποιείται μόνον στη βάση των τριμηνιαίων ελέγχων που κάνουν οι θεσμοί στις χώρες που εξέρχονται προγραμμάτων στήριξης (post-programme surveillance) και αφού πρώτα θα επιβεβαιώνεται πως η Ελλάδα συμμορφώνεται με μια σειρά από δεσμεύσεις της, όπως εκείνες που σχετίζονται με την τήρηση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved