Συμφωνία κυβέρνησης - Θεσμών για την τέταρτη αξιολόγηση

Newsroom Newsroom

Συμφωνία κυβέρνησης - Θεσμών για την τέταρτη αξιολόγηση

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) κυβέρνησης – θεσμών για την τέταρτη αξιολόγηση.

Εξερχόμενος της συνάντησης με τους Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως επετεύχθη συμφωνία για το Staff Level Agreement.

«Έκλεισε η τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση. Συμφωνήσαμε σε όλα τα θέματα», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, τονίζοντας πως μέρος των συμφωνηθέντων πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται τις επόμενες μέρες και πως κάποια τεχνικά ζητήματα θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο.

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης πως η επικύρωση του Staff Level Agreement θα γίνει στις 24 Μαΐου στο Eurogroup, όπου όπως ανέφερε υα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Σε σχέση με τα προαπαιτούμενα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκαν στο θέμα των αντικειμενικών αξιών και απεκάλυψε πως η συμφωνία προβλέπει πως ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης.

Τι αναφέρουν οι θεσμοί

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα ολοκληρώθηκε. Έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων σχετικά με μια δέσμη μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Η συμφωνία αυτή θα υποβληθεί στο Eurogroup στις 24 Μαΐου 2018. Οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά το ταχύτερο δυνατόν πριν από το Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018. Για το σκοπό αυτό, θα συνεχιστούν οι εντατικές επαφές μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών τις επόμενες εβδομάδες».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved