Τέταρτη αξιολόγηση: «Τρέχει» για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ η κυβέρνηση

Newsroom Newsroom

Τέταρτη αξιολόγηση: «Τρέχει» για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ η κυβέρνηση

Υπερωρίες γράφουν τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να συλλέξουν τα στοιχεία από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης για τις αποπληρωμές των ληξιπροθέσμων χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Η κυβέρνηση έχει λιγότερες από οκτώ ημέρες προκειμένου να παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν πως από το Μάρτιο έως σήμερα έχει αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ύψους 1 δισ. ευρώ και έχει επεκτείνει πανελλαδικά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς στις 4 Ιουνίου η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει τη σχετική έκθεση προόδου.

Εάν έως τότε η Ελλάδα χάσει τις προθεσμίες τότε θα χάσει και την υπό – δόση του 1 δισ. ευρώ της τρίτης αξιολόγησης που έχει εγκρίνει ήδη εδώ και δύο μήνες ο ESM και η οποία θα είναι διαθέσιμη έως τις 15 Ιουνίου.

Σαφή προειδοποίηση για το ζήτημα αυτό έστειλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος μετά το Eurogroup της προηγούμενης Πέμπτης επεσήμανε πως η υποδόση του 1 δισ. ευρώ της τρίτης αξιολόγησης, καθώς τα δεδομένα για τις αποπληρωμές ληξιπροθέσμων χρεών και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στους θεσμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved