Τσακαλώτος: Γι΄αυτό καθυστέρησε η εκταμίευση της υποδόσης

Newsroom Newsroom

Τσακαλώτος: Γι΄αυτό καθυστέρησε η εκταμίευση της υποδόσης

Η εκταμίευση της υποδόσης από τον ESM καθυστέρησε λόγω μιας τυπικής εκκρεμότητας και θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 15 Ιουνίου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο μετά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως τo Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αποφάσισε σήμερα να μεταθέσει την εκταμίευση της υπο-δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Το Συμβούλιο των Διευθυντών ενημερώθηκε για την αξιολόγηση των θεσμών αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Η αξιολόγηση δεν κρίθηκε ικανοποιητική. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως απαιτείται η επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι κάποιες πληρωμές για την εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων χρεών έχουν δρομολογηθεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία και ανικανότητα που προκαλεί καθυστέρηση στην εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ, με αφορμή την σχετική απόφαση του ESM. Πηγές της ΝΔ τονίζουν πως η κυβέρνηση τα πάει περίφημα με τους πλειστηριασμούς, δυσκολεύεται, όμως, όπως επισημαίνουν, να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που παραμένουν υψηλές.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved