Νέα «λαβράκια» από την ΑΑΔΕ – Φοροδιαφυγή μέχρι και σε… πάρκο δεινοσαύρων!

Newsbomb

Νέα «λαβράκια» από την ΑΑΔΕ – Φοροδιαφυγή μέχρι και σε… πάρκο δεινοσαύρων!

Πλήθος φορολογικών παραβάσεων σε τουριστικούς προορισμούς και σε σημεία υποδοχής και αναχώρησης ταξιδιωτών εντόπισαν τις τελευταίες ημέρες ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που σε κάποιες περιπτώσεις εμφανιστήκαν ως τουρίστες.

Ενδεικτικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος εντοπίστηκε από ελεγκτές της ΑΑΔΕ, οι οποίοι παρίσταναν τους ξένους τουρίστες, που αναζητούσαν μεταφορικό μέσο οδηγός, με άδεια για απλό ΤΑΧΙ, που, πραγματοποιούσε με τρία πολυτελή mini van πολυτελείς μεταφορές (VIP transfers) από το αεροδρόμιο στο Λουτράκι, χρεώνοντας τη διαδρομή με 280 ευρώ, χωρίς επιπλέον να εκδίδει κανένα φορολογικό στοιχείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Αλλά η ΑΑΔΕ τις τελευταίες ημέρες «μοίρασε» 48ωρα λουκέτα σε περιπτώσεις διακεκριμένης φοροαποφυγής. Στα Τρίκαλα μπήκε διήμερο λουκέτο σε αίθουσα εκδηλώσεων σχετικά με τιμολόγιο με ανακριβή στοιχεία, 2.140 ευρώ, και μη έκδοση τιμολογίου 2.700 ευρώ που αφορούν σε γαμήλια εκδήλωση. Παρομοίως σε συνεστίαση 70 ατόμων στη Νάξο διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων αξίας 565 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved