ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Να επαινέσουμε τους Έλληνες και τους πολιτικούς ηγέτες τους

Ρέγκλινγκ: Να επαινέσουμε τους Έλληνες και τους πολιτικούς ηγέτες τους

Τη βεβαιότητα πως θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σήμερα στην επετειακή εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε πως μόλις ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα η ευρωζώνη θα εξετάσει το μέγεθος της τελικής δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να σχηματιστεί το αποθεματικό ασφαλείας και παράλληλα θα καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το εάν η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους της.

«Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και, όπως είπα, εάν υπάρχει ακόμη ανάγκη. Πραγματοποιούνται τώρα συζητήσεις σχετικά με το πώς θα φαίνεται αυτή η δέσμη μέτρων και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο Ρέγκλινγκ.

Ο ίδιος τόνισε πως υπήρξαν στιγμές που πίστευε ότι η συζήτηση έχει επικεντρωθεί πάρα πολύ στο ποια μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ θα ήταν προτιμότερο να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας. «Είναι οι μεταρρυθμίσεις που τελικά θα πείσουν τους επενδυτές», επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων