ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέδριο Economist: «Αποκαλυπτήρια» για το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας

Συνέδριο Economist: «Αποκαλυπτήρια» για το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας

Με επιφυλακτικότητα και προβληματισμό  αντιμετωπίζουν οι δανειστές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπουν σε αντιστροφή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων μεταμνημονιακά.

Σήμερα, Πέμπτη (14/06/2018) στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist στην Αθήνα τόσο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, όσο και οι εκπρόσωποι των θεσμών Φίλιπ Γκέρσον (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Νικολά Τζιαμαρόλι (ESM) και Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) αναμένεται «να βάλουν τάξη» στο τι θα ισχύσει με το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδος και το ποιοι βαθμοί ελευθερίας θα δοθούν στην ελληνική κυβέρνηση.

Ήδη χθες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ακόμη να διανύσει μεγάλη απόσταση και συνέστησε σταθερή προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις. «Θα χρειαστεί ακόμη περισσότερη δουλειά από την πλευρά σας», είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση είναι και αυτή που θα κρατήσει το ΔΝΤ με ενισχυμένο ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα. Μάλιστα, λόγω της γερμανικής επιμονής σε ενεργή ανάμιξη του ΔΝΤ στα ελληνικά πράγματα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν πως το Eurogroup δεν θα εγκρίνει την πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του Ταμείου από τα αδιάθετα χρήματα του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr