Πώς η αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών βοηθά έναν εκπαιδευτικό οργανισμό

Newsbomb

Πώς η αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών βοηθά έναν εκπαιδευτικό οργανισμό

Για έναν εκπαιδευτικό και πολιτιστικό οργανισμό, ο οποίος έχει καταφέρει να εξυπηρετήσει 2,7 εκατ. ανθρώπους από 75 χώρες, οι τεχνολογικές υποδομές του βρίσκονται στην «καρδιά» της λειτουργίας του. 

Πώς, όμως, μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται και να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει καλύτερα τους ανθρώπους που αξιοποιούν τις υπηρεσίες του;

Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσαν τα στελέχη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ενός εκ των πλέον γνωστών και μεγάλων μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν ήταν άλλη από την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτή τόσο η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης όσο και η κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Το έργο της τεχνολογικής αναβάθμισης ανέλαβε η Algosystems, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στην Ελλάδα όσον αφορά στην υλοποίηση έργων πληροφορικής και επικοινωνιών κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Με εμπειρία 31 ετών και έχοντας υλοποιήσει έργα σε 18 χώρες, η Algosystems αξιοποίησε τις λύσεις της Cisco προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειωτέον πως η Algosystems είναι Cisco Gold Partner, ενώ η Ελληνοαμερικανική Ένωση ήταν η πρώτη Regional Cisco Networking Academy στην Ελλάδα.

Η λύση που υλοποιήθηκε σχεδιάστηκε εξ αρχής και ένας από τους βασικούς στόχους ήταν ότι κατά την εγκατάσταση των νέων συστημάτων δεν θα πρέπει να επηρεαστεί η καθημερινή λειτουργία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Στόχος που επιτεύχθηκε. Οι σημαντικότερες αλλαγές στην υποδομή αφορούσαν την εγκατάσταση νέων switches, μίας νέας λύσης ΙΡ τηλεφωνικού κέντρου, ενώ αναβαθμίστηκε τόσο το κέντρο δεδομένων (data center) του οργανισμού όσο και οι υποδομές δικτύωσης. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν της Cisco, η οποία ήταν και ο βασικός συνεργάτης της Algosystems για το συγκεκριμένο έργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved