Θετική για τις προοπτικές της οικονομίας η Τράπεζα της Ελλάδος - Τι αναφέρει για το χρέος

newsbomb

Θετική για τις προοπτικές της οικονομίας η Τράπεζα της Ελλάδος - Τι αναφέρει για το χρέος

Επιτάχυνση της ανάπτυξης και επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων αναμένει για το 2018 η Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις προβλέψεις που διατυπώνει στην ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Στην ίδια έκθεση διατυπώνονται προειδοποιήσεις για την «ευαισθησία» των σεναρίων με τα οποία έχει βγάλει βιώσιμο το ελληνικό χρέος η ευρωζώνη και ειδικά για το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα πρέπει να τηρηθεί.

Στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει πως έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος υποβάλλεται σε μια περίοδο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, ενώ στις 20 Αυγούστου 2018 ολοκληρώνεται τυπικά το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής.

Κατά τον ίδιο η απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018 αναμένεται ότι θα έχει σημαντική συμβολή στην ομαλή έξοδο στις αγορές και στη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας διότι:

Πρώτον, προβλέπει ενισχυμένη εποπτεία με όρους αιρεσιμότητας, που θα αποτρέψει τον εκτροχιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής και την εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων. Οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί, μαζί με το ΔΝΤ, θα αξιολογούν ανά τρίμηνο τις εξελίξεις στο δημοσιονομικό τομέα και στις μεταρρυθμίσεις και θα υποβάλλουν σχετική έκθεση στο Eurogroup και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved