ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα της μετά - μνημονιακής εποχής

Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα της μετά - μνημονιακής εποχής

Τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα την μετά- προγραμματική περίοδο, δηλαδή μετά τις 20 Αυγούστου, θα περιγράφει αναλυτικά το Συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα εγκρίνει το συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στις 12 Ιουλίου.

Το Συμπληρωματικό Μνημόνιο θα παραπέμπει στις δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις μετά τη λήξη του προγράμματος, θα περιγράφει την τριμηνιαία επιτήρηση από τους θεσμούς και ζητήματα σχετικά με την επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων που έχει το Ευρωσύστημα.

Οι ειδικές δεσμεύσεις για τη διασφάλιση της συνέχειας και της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ESM σχετίζονται με τα δημοσιονομικά, την κοινωνική πρόνοια, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την αγορά εργασίας και προϊόντων, τη δημοσια διοίκηση και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ειδικότερα:

-Η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της θα επιτύχει έως το 2022 ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στη βάση των μεταρρυθμίσεων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM. Για το σκοπό αυτό η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές και την σύνδεση όλων των φόρων και του ΕΝΦΙΑ με τις αγοραίες τιμές έως τα μέσα του 2020, την στελέχωση της ΑΑΔΕ με 13.322 υπαλλήλους έως τα μέσα του 2021, θα λάβει μέτρα για τη μη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών και θα ολοκληρώσει το Λογιστικό Σχέδιο για την κεντρική διοίκηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr