ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Τέλος στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Τέλος στην αξιοποίηση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ έβαλαν οι δύο αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικό δικαίωμα του δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, διευκρινίζοντας ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνον στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών.

Σε ό,τι αφορά σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρόεδρος ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ για τις 71 βγήκαν εντολές. Αναφορικά με τα υπόλοιπα στοιχεία της λίστας, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι έχει βγει εντολή ελέγχου για 629 ΑΦΜ και 500 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ακόμα 178 ΑΦΜ τα οποία ελέγχονται με συναξιολόγησή και άλλων πληροφοριών και 30 ΑΦΜ που είναι υποψήφια για έλεγχο στο προσεχές διάστημα. Τα συνολικά ΑΦΜ είναι 807, ενώ τα υπόλοιπα 920 επεστράφησαν στην οικονομική εισαγγελέα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων