ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Την μετατροπή της προκαταρκτικής εξέτασης σε Ένορκη…

Κοινωνικό μέρισμα: Τελευταία χρονιά που δίνεται φέτος - Ποια είναι τα κριτήρια

Το ΚΕΑ θα διανεμηθεί με το μοντέλο…

Προσοχή! Σε αυτά τα αυτοκίνητα έχουν ανέβει κατακόρυφα οι κλοπές

Οι κλοπές των τεχνολογικά προηγμένων αυτοκινήτων, στα…

Καιρός: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία; Η ανάλυση του Τάσου Αρνιακού (video)

Το σύντομο πέρασμα έντονης -ωστόσο- καταιγίδες τις…

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Αναρτώνται την επόμενη εβδομάδα - Δείτε τι θα πληρώσετε (πίνακες)

 Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναρτώνται στο TAXISnet…

Σεντένο: Η τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup με την Ελλάδα σε πρόγραμμα

Σεντένο: Η τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup με την Ελλάδα σε πρόγραμμα

Στην ενημέρωση του Eurogroup για την ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδος θα προχωρήσει η Κομισιόν σύμφωνα με όσα δήλωσαν προσερχόμενοι στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

«Αυτό είναι το τελευταίο Eurogroup που βρίσκει την Ελλάδα σε πρόγραμμα. Θα ενημερωθούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας που ανακοίνωσε χθες», δήλωσε ο Πορτογάλος επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβοσί προσερχόμενος στο συμβούλιο δήλωσε και αυτός από την πλευρά του πως στο Eurogroup θα γίνει συζήτηση για το μεταμνημονιακό πλαίσιο επιτήρησης της Ελλάδος. «Θα κάνουμε ενημέρωση για το νέο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας που θα τεθεί σε ισχύ μετά την έξοδο της Ελλάδος από το πρόγραμμα», είπε ο Γάλλος Επίτροπος.

«Το θέμα είναι να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην οδό της επιτυχίας της», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. «Πρέπει να πω άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται για τέταρτο πρόγραμμα. Δεν ζητούμε κανένα επιπλέον μέτρο, καμιά επιπλέον προσπάθεια, αλλά θέλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στον δρόμο της για να κάνουμε αυτή την έξοδο αληθινή επιτυχία και να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με αξιοπιστία και δύναμη. Είμαστε στον δρόμο της επιτυχίας, η 20η Αυγούστου θα είναι πολύ σημαντική», προσέθεσε.

Για το βαθμό της επιτήρησης της Ελλάδος εξήγησε πως θα είναι η ίδια επιτήρηση που ασκείται σε κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα, αλλά «με αποχρώσεις», καθώς η Ελλάδα γνώρισε μια προφανή κρίση που ήταν πιο μακρά, πιο δύσκολη και ο επίπεδο του χρέους της παραμένει πολύ υψηλό.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε αφενός ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει αξιόπιστες δημοσιονομικές πολιτικές, αφετέρου πως πρέπει τώρα «να πετάξει με τα δικά της φτερά, να περπατήσει με τα δικά της πόδια» και πως έγκειται στην ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει την αναπτυξιακή πολιτική την οποία επιθυμεί για τον λαό της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr