ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγωνία για τους συνταξιούχους: Νέα παράταση για συντάξεις και εφάπαξ

Αγωνία για τους συνταξιούχους: Νέα παράταση για συντάξεις και εφάπαξ

Σε ομηρία χωρίς τέλος βρίσκονται 222.000 δικαιούχοι σύνταξης, που περιμένουν ακόμη και πάνω από δύο χρόνια στην ουρά για να πάρουν τη σύνταξη ή το εφάπαξ που δικαιούνται.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μεταθέτει τώρα εκ νέου το χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των συντάξεων που εκκρεμούν για να χορηγηθούν από τον ΕΦΚΑ και ενώ έχουν προηγηθεί άλλες τρεις διαδοχικές αναβολές, αφού με βάση τις αρχικές κυβερνητικές υποσχέσεις όλες οι εκκρεμείς συντάξεις θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί από τον Οκτώβριο του 2017.

Σήμερα, τον Αύγουστο του 2018, η κυβέρνηση προανήγγειλε ακόμη μία αναβολή στον χρόνο εκκαθάρισης των συντάξεων, παραπέμποντάς τον για το τέλος του έτους, οδηγώντας στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για την άλλη όψη της πολιτικής αυτής, που δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ εις βάρος των συνταξιούχων, που περιμένουν ακόμη και δύο χρόνια για να πάρουν τη σύνταξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιανουαρίου 2017 η Εφη Αχτσιόγλου δεσμευόταν ότι μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς θα έχει γίνει εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Σε δήλωσή της τον Οκτώβριο του 2017, μετέθεσε την πλήρη εκκαθάριση των συντάξεων οπωσδήποτε έως τον Ιούνιο του 2018. Τον περασμένο Μάρτιο, η υπουργός Εργασίας έδωσε μία ακόμη αναβολή στην εκκαθάριση του κύριου όγκου τον Αύγουστο του 2018. Σε νέες δηλώσεις της, ούτε αυτό κατέστη εφικτό, καθώς όπως είπε «το στοίχημα του Αυγούστου θα πάει λίγους μήνες πιο κάτω, αλλά νομίζω ότι εντός του χρόνου θα επιτευχθεί», μεταθέτοντας ξανά την εκκαθάριση, αυτή τη φορά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr.