Πώς η Τουρκία φέρνει στο προσκήνιο την ελληνική κρίση - Οι φόβοι της Ολλανδίας

Newsroom Newsroom

Πώς η Τουρκία φέρνει στο προσκήνιο την ελληνική κρίση - Οι φόβοι της Ολλανδίας

«Κόκκινος συναγερμός» έχει ηχήσει σε πολλές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά την είσοδο της Τουρκίας σε φάση κρίσης με τη διολίσθηση του νομίσματός της.

Μάλιστα σε χώρες όπως η Ολλανδία επιχειρούν ήδη μια καταγραφή των πιθανών επιπτώσεων και στη βάση αυτή κάνουν συγκρίσεις με την Ελλάδα.

Μπορεί η Ολλανδική Βουλή να είναι κλειστή για τις θερινές διακοπές, ωστόσο βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης κατέθεσαν χθες στον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα επείγουσες ερωτήσεις, με τις οποίες ζητούν ενημέρωση για τις επιπτώσεις της τουρκικής κρίσης στο ολλανδικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα του ζήτησαν να συγκρίνει την τουρκική κατάσταση με τον κίνδυνο που αντιμετώπισε η Ευρωζώνη με την Ελλάδα, προ οκταετίας!

Το βάρος των ερωτήσεων έπεσε στο ποιες ολλανδικές τράπεζες έχουν οντότητες στην Τουρκία, στο πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για την ING και την τουρκική θυγατρική της, στο ποιες ολλανδικές τράπεζες έχουν επενδύσει τα τελευταία πέντε χρόνια σε τουρκικές τράπεζες, παρά το ανησυχητικό δημοσιονομικό έλλειμμα και το απρόβλεπτο πολιτικό κλίμα, κ.α..

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved