Εύσημα στον ΟΤΕ για το «νοικοκύρεμά»του

Εύσημα στον ΟΤΕ για το «νοικοκύρεμά»του

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τα εύσημα του «μεγάλου αφεντικού» της Deutsche Τelekom, Ρεν  Όμπερμαν, απέσπασε η διοίκηση του ΟΤΕ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ.


Μάλιστα  παρά τη συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων, που σε ένα μεγάλο βαθμό αποδίδονται στη γενικότερη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, παρουσίασαν θετικά στοιχεία, όπως  αύξηση της κερδοφορίας,  μείωση των λειτουργικών εξόδων, γεγονός που σημαίνει ότι αποδίδει η προσπάθεια του νοικοκυρέματος και η σχετική εργασιακή ηρεμία που παρατηρείται με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης με τον ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ.Όμπερμαν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ΟΤΕ και συνεχάρη  τις προσπάθειες της διοίκησης του Οργανισμού, σε ότι αφορά στην εργασιακή ηρεμία, σημειώνοντας ότι «ο ΟΤΕ έφτασε σε συμφωνία για τη μείωση των ωρών εργασίας σε 35 ώρες τη βδομάδα και μείωση μισθών κατά 11% μέχρι το 2015. Έτσι, ο ΟΤΕ κατέληξε σε μία λογική λύση που συνυπολογίζει τόσο τα συμφέροντα της εταιρείας όσο και των εργαζομένων». 

Ο κ. Όμπερμαν αναφέρθηκε προσωπικά  στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, διατυπώνοντας την αισιοδοξία του ότι η «Διοίκηση του ΟΤΕ , υπό την ηγεσία του Μιχάλη Τσαμάζ, θα οδηγήσει την εταιρεία και τους εργαζομένους της με ασφάλεια στο τέλος της κρίσης». «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Έλληνες συναδέλφους για αυτό», κατέληξε ο  ίδιος .