ΔΝΤ για περικοπή συντάξεων: Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει

Newsroom Newsroom

ΔΝΤ για περικοπή συντάξεων: Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει

Τη θέση ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει ένα φιλικό προς την ανάπτυξη δημοσιονομικό μείγμα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθαρίζοντας πως η άποψη που έχει διατυπώσει το ΔΝΤ από το καλοκαίρι, για το ζήτημα των συντάξεων, δεν έχει αλλάξει.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του Ταμείου, ο Ράις ανέφερε πως κατά τις συζητήσεις που είχε με τις ελληνικές Αρχές το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας των Ευρωπαίων, εξετάσθηκαν ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Ήταν μια επίσκεψη που αποσκοπούσε στο να ενημερωθούμε για τα νεώτερα δημοσιονομικά στοιχεία» είπε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ξεκαθαρίζοντας πως η αξιολόγηση αφορούσε στην μεταπρογραμματική επιτήρηση της ευρωζώνης και όχι του ΔΝΤ.

Για τα ευρήματα της αποστολής ανέφερε πως διαπιστώθηκε ότι «η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο» και ξεκαθάρισε πως η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, ο Ράις, αφού υπενθύμισε πως η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων συμφωνήθηκε το 2017, απάντησε με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα στείλει ένα καθαρό σήμα ότι η Ελλάδα παραμένει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε.

Αλλά δεν στάθηκε μόνον σε αυτό. Αποσαφήνισε εμφατικά πως η περικοπή των συντάξεων είναι διαρθρωτικό μέτρο για το ΔΝΤ.

Όπως σημείωσε με έμφαση, ένα φιλικό προς την ανάπτυξη δημοσιονομικό μείγμα προϋποθέτει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Πηγή Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved