ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ για περικοπή συντάξεων: Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει

ΔΝΤ για περικοπή συντάξεων: Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει

Τη θέση ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει ένα φιλικό προς την ανάπτυξη δημοσιονομικό μείγμα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθαρίζοντας πως η άποψη που έχει διατυπώσει το ΔΝΤ από το καλοκαίρι, για το ζήτημα των συντάξεων, δεν έχει αλλάξει.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του Ταμείου, ο Ράις ανέφερε πως κατά τις συζητήσεις που είχε με τις ελληνικές Αρχές το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας των Ευρωπαίων, εξετάσθηκαν ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Ήταν μια επίσκεψη που αποσκοπούσε στο να ενημερωθούμε για τα νεώτερα δημοσιονομικά στοιχεία» είπε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ξεκαθαρίζοντας πως η αξιολόγηση αφορούσε στην μεταπρογραμματική επιτήρηση της ευρωζώνης και όχι του ΔΝΤ.

Για τα ευρήματα της αποστολής ανέφερε πως διαπιστώθηκε ότι «η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο» και ξεκαθάρισε πως η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, ο Ράις, αφού υπενθύμισε πως η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων συμφωνήθηκε το 2017, απάντησε με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα στείλει ένα καθαρό σήμα ότι η Ελλάδα παραμένει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε.

Αλλά δεν στάθηκε μόνον σε αυτό. Αποσαφήνισε εμφατικά πως η περικοπή των συντάξεων είναι διαρθρωτικό μέτρο για το ΔΝΤ.

Όπως σημείωσε με έμφαση, ένα φιλικό προς την ανάπτυξη δημοσιονομικό μείγμα προϋποθέτει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Πηγή Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων