Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ: Ανεπαρκής η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Newsroom Newsroom

Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ: Ανεπαρκής η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Επικριτικός για το βαθμό ελάφρυνσης του χρέους που παρείχαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα με τη συμφωνία του προηγούμενου Ιουνίου εμφανίστηκε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νταλίπ Σίνγκ μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος σκιαγράφησε με μελανά χρώματα τις προοπτικές της Ελλάδος, σημειώνοντας πως πέραν της πρόσθετης απογείωσης του χρέους θα απαιτηθεί χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους από τις αγορές και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αναταχθεί η ελληνική οικονομία.

Μιλώντας στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη ο Νταλίπ Σίνγκ ανέφερε πως η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες πολίτες υπέστησαν ένα βαθύ τραύμα το οποίο παραμένει ακόμη ανοιχτό.

«Το βλέπεις παντού γύρω σου. Υψηλή ανεργία, υψηλό χρέος, υψηλά ποσοστά φτώχειας και μεγάλη ανισότητα», είπε σχετικά. Κατά τον ίδιο, αν και η Ελλάδα βγήκε από την μονάδα εντατικής θεραπείας και έχει αρχίσει να περπατά και πάλι ο στόχος είναι να τρέξει και για να συμβεί αυτό πρέπει να συμβεί ακόμη μια σειρά πραγμάτων.

Στο σημείο αυτό ο γνωστός οικονομολόγος απαρίθμησε τις εξής προϋποθέσεις:

«Πρώτον. Νομίζω πως πρέπει να υπάρξουν ακόμη περισσότερες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις για να αναβαθμιστεί το βασικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Δεύτερον. Το θέμα του χρέους δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Και τρίτον νομίζω ότι η οικονομία χρειάζεται οξυγόνο, το οποίο είναι η φθηνή χρηματοδότηση από τις αγορές. Σε μια περίοδο που το εξωτερικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο και τα επιτόκια αυξάνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι αγορές γίνονται πιο νευρικές για τις χώρες με υψηλό χρέος. Επομένως σε μια περίοδο που η Ελλάδα μπορεί να είναι έτοιμη να τρέξει, οι αντίθετοι άνεμοι αυξάνονται και υπάρχει ο κίνδυνος να ολισθήσει και πάλι».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved