ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είχε εκτροχιαστεί, να μην κάνει το ίδιο και η Ιταλία

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είχε εκτροχιαστεί, να μην κάνει το ίδιο και η Ιταλία

«Η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε εκτροχιαστεί από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί με την Ιταλία». Αυτή την απάντηση έδωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί από το Μπαλί της Ινδονησίας όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο η Ιταλία να περιέλθει στη δεινή θέση που είχε βρεθεί η Ελλάδα.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε στο CNBC στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ πως αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποφύγει μια «κρίση» με την Ιταλία σχετικά με τα σχέδια δαπανών της, ωστόσο πρέπει να διασφαλιστεί ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα παραμείνει σταθερή.

«Θέλουμε να αποφύγουμε μια κρίση με τη Ρώμη ... αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε, απολύτως, να διασφαλίσουμε ότι το ιταλικό χρέος θα μειωθεί και θα διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης», δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος και προσέθεσε πως «αυτό είναι ένα λεπτό θέμα». Υπενθυμίζεται πως το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αντιπροσωπεύει το 130% του ΑΠΕ της χώρας και ανέρχεται σε 2,3 τρισ. ευρώ.

Σε σχέση με τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο Ματέο Σαλβίνι κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Πιερ Μοσκοβισί πέρασε στην αντεπίθεση. «Ο Ματέο Σαλβίνι είναι Λαϊκιστής, εγώ είμαι Σοσιαλιστής», είπε σχηματικά και απέρριψε την λαϊκιστική ρητορεία μελών της ιταλικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr