ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθησυχαστικός Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ιταλικής κρίσης

Καθησυχαστικός Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ιταλικής κρίσης

Την εκτίμησή του ότι το ιταλικό χρέος δεν θα επηράσει την οικονομία άλλων κρατών μελών της Ευρωζώνης εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου μετά τη διήμερη επίσκεψή του στη Ρώμη.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ερωτώμενος αν υπάρχει κίνδυνος μετάδωσης της ιταλικής κρίσης, την ώρα που το spread των ιταλικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά αυξήθηκε σε υψηλό 5,5 ετών σήμερα, στις 332 μονάδες βάσης, απάντησε αρνητικά.

Πρόσθεσε όμως, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι «όλα αυτά σημαίνουν ότι αναμένεται από την Ιταλία να είναι μια χώρα δεσμευμένη πλήρως στην Ευρωζώνη». «H μπάλα βρίσκεται στην ιταλική πλευρά του γηπέδου» δήλωσε, τονίζοντας και ότι «θα είναι βασικής σημασίας οι δεσμεύσεις του υπουργού Τρία για μείωση του χρέους και νέα ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους φόβους που εκφράζουν ορισμένοι αναλυτές για ένα ενδεχόμενο italexit, δηλαδή μια έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη, ο Μοσκοβισί έκρινε ότι κάτι τέτοιο «δεν έχει κανένα νόημα».

Ο κ. Μοσκοβισί, παρέδωσε το βράδυ της Πέμπτης στον Ιταλό υπουργό οικονομικών Τζιοβάνι Τρία την επιστολή που υπογράφουν ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, με αντικείμενο τον κρατικό προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr