Στα σκαριά νέα ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές έως 10.000 ευρώ

Newsroom Newsroom

Στα σκαριά νέα ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές έως 10.000 ευρώ

Μπορεί τα δημοσιονομικά περιθώρια να είναι συγκεκριμένα για την κυβέρνηση και οι περιορισμοί στη χρήση του υπερπλεονάσματος δεδομένοι, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει πλέον την Ελλάδα από το να εφαρμόσει ειδική στρατηγική για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Άλλωστε, πολύ πρόσφατα, όταν η ελληνική πλευρά σχεδίασε -βασισμένη στις δικές τις εμπειρίες και όχι στις υποδείξεις των δανειστών- ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις, αυτές αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικές εισπρακτικά. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της εθελουσίας αποκάλυψης εισοδημάτων που ακόμη και σήμερα τροφοδοτεί τα δημόσια ταμεία.

Με τη δική της λογική η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκει να καταρτίσει μια νέα ρύθμιση οφειλών που θα ανασχέσει τους ρυθμούς αύξησης των ληξιπροθέσμων χρεών των φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

Με τα «φέσια» των φορολογουμένων προς την εφορία να έχουν ανέλθει στα 102,644 δισ. ευρώ και με τους απλήρωτους φόρους να αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση η κυβέρνηση αλλάζει στρατηγική και από την απειλή των κατασχέσεων περνάει στην χορήγηση περιθωρίων στους οφειλέτες, ώστε να πληρώσουν λίγα σε πολλές δόσεις.

Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών που έχουν χρέη προς το Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στους 3.801.967. Ήδη στους 1.143.356 εξ αυτών έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, αλλά οι κατασχέσεις δεν επέφεραν αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved