ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγγελόπουλοι: Δεν πληρώνουν τα 32 εκατ. ευρώ, αλλά η ΡΑΕ τους ανανεώνει άδειες για μονάδα ρεύματος

Αγγελόπουλοι: Δεν πληρώνουν τα 32 εκατ. ευρώ, αλλά η ΡΑΕ τους ανανεώνει άδειες για μονάδα ρεύματος

Χαλυβουργική | ΔΕΗ | Ειδήσεις: Την ώρα που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι χρωστούν μέσω της Χαλυβουργικής τα περισσότερα χρήματα από όλους στη ΔΕΗ (32 εκατομμύρια ευρώ) όχι μόνο δεν κατεβαίνει ο διακόπτης, αλλά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) τους ανανεώνει συνεχώς την άδεια για να φτιάξουν δική τους μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας - Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί, προ ημερών, ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης τους έδωσε επιπλέον πίστωση χρόνου, να μην κοπεί το ρεύμα για να λυθούν οι δικαστικές περιπέτειες της εταιρείας και να βρει προφανώς το παραθυράκι να ενταχθεί στο νόμο περί χρεοκοπημένων εταιρειών για να μην πληρώσει καμία από τις υποχρεώσεις της 

ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ

Η φαρσοκωμωδία των ιδιοκτητων της Χαλυβουργικής, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου δεν έχει τέλος. Παρά το γεγονός ότι... χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά, παρά το γεγονός ότι η Χαλυβουργική μαστίζεται από τα χρέη στις τράπεζες και στη ΔΕΗ, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις «πλάτες» στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του κρατικού μηχανισμού και των Ανεξαρτήτων Αρχών της χώρας.

Μετά την παρέμβαση Σταθάκη, όχι μόνο δεν τους κόβεται το ρεύμα (με χρή στη ΔΕΗ 32 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά αντίθετα η ΡΑΕ τους ανανεώνει ένα σχέδιο που είχαν καταθέσει προ ετών για να δημιουργήσουν δική τους μονάδα ενέργειας!

Ένα σχέδιο που όπως γράφει η εφημερίδα Dealnews είχαν καταθέσει οι Αγγελόπουλοι το 2016 και προέβλεπε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος 880 ΜW με φυσικό αέριο!

Η Χαλυβουργική λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχει χρεοκοπήσει επί της ουσίας, εξακολουθεί και κρατάει ζωντανή την άδεια και την ανανεώνει κάθε χρόνο.

Με απόφαση της ΡΑΕ που πάρθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2018 και δημοσιοποιήθηκε στις 14/11/2018, η ΡΑΕ κρίνει ότι επειδή η νέα μετοχική σύνθεση της Χαλυβουργικής προέκυψε από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, «εξακολουθεί να διαθέτει τις τεχνικές και τις οικονομικές δυνατότητες, καθώς και την αναγκαία χρηματοδοτική ικανότητα για την άσκηση της αδειοδοτημένης δραστηριότητας».

Συμπέρασμα: Έχει λεφτά για να κάνει μονάδα παραγωγής ενέργειας, αλλά δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα χρέη στη ΔΕΗ και στις τράπεζες;

Το deal πάντως είναι καταπληκτικό και πρωτοφανές στα χρονικά.

Να χρωστάς στη ΔΕΗ 32 εκατομμύρια και να σου δίνουν άδεια για εργοστάσιο ρεύματος!!!

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Διαβάστε επίσης:

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αφού έβγαλαν «ανίκανο» τον πατέρα τους τώρα βλέπουν αρπαχτικά

Διαβάστε το χρονικό των χρεών προς τη ΔΕΗ

Πριν από λίγες μέρες γράφτηκε στον Τύπο ότι η ΔΕΗ έδωσε εντολή διακοπής της παροχής ρεύματος για τα χρέη της Χαλυβουργικής στην εταιρεία ηλεκτρισμού.

Ως αιτία για την εντολή διακοπής της παροχής ρεύματος εμφανίζεται ο τετραπλασιασμός του χρέους της Χαλυβουργικής προς τη ΔΕΗ, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 31,4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το 2015, το αντίστοιχο χρέος ανερχόταν σε μόλις 7 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, πλέον η εταιρεία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων οφειλετών προς τη ΔΕΗ.

Προσέξτε το απίστευτο της ιστορίας:

Η ίδια η διοίκηση της Χαλυβουργικής έχει απορρίψει πολλάκις τις προσπάθειες για διακανονισμό με τους όρους που προβλέπονται για τους πελάτες της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ.

Δεν μπαίνει δηλαδή σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, αλλά βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη!

Κι όλα αυτά την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε φτωχούς πολίτες ακόμα και για χρέη μικρότερα των 500 ευρώ.

Τι είπε λοιπόν ο κ. Σταθάκης;

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σημείωσε ότι «κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα».

«Η Χαλυβουργική έχει αθετήσει κατ’ επανάληψη τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος», δήλωσε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Διαπιστώθηκε ότι η Χαλυβουργική βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη διαχείριση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα».

stathakis 2

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει «πίστωση» χρόνου στη Χαλυβουργική για να μην πληρώσει τίποτα

Τι εννοεί όταν λέει να δοθεί πίστωση χρόνου ενός μήνα για να τελειώσουν οι δικαστικές διαμάχες;

Οτι θα περιμένει να τελειώσει η αίτηση που έχει κάνει για πτώχευση η Χαλυβουργική και μετά δεν θα πληρώσει κανέναν.

Περιμένουν δηλαδή να μπει στον πτωχευτικό κώδικα και να γράψει όλα τα χρέη στο... χιόνι.

Καταπληκτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Δίνει σε όλους τους μεγάλους «μπαταχτσήδες» όσο χρόνο χρειάζονται για να «τακτοποιηθούν», όπως έκανε και σε άλλα αντίστοιχα σκάνδαλα, όπως με τη Folli Follie και με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη.

aggelopouloi

Θυμίζουμε ότι, η ΔΕΗ είχε ξεκινήσει ήδη από το 2015 να δίνει αλλεπάλληλες παρατάσεις στη Χαλυβουργική, ώστε είτε να εξοφλήσει το υπέρογκο χρέος της είτε να προχωρήσει σε διακανονισμό του οφειλόμενου ποσού, καταβάλλοντας «έναντι» ποσά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η άκαρπη τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων της βιομηχανίας με τη ΔΕΗ, από την οποία ζήτησαν εκ νέου παράταση προς ρύθμιση έως τις αρχές του 2019.

Αν και η ΔΕΗ αρχικώς συμφώνησε να παράσχει διευκόλυνση ως προς αυτή την εξέλιξη, θέτοντας ως όρο την καταβολή ποσού έναντι της οφειλής, οι εκπρόσωποι της Χαλυβουργικής δεν την αποδέχθηκαν.

Τον Αύγουστο του 2018 και ενώ η Χαλυβουργική ζήτησε εκ νέου περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο, η ΔΕΗ αποφάσισε να στείλει εξώδικο, ορίζοντας χρονική προθεσμία 30 ημερών για την εξόφληση της οφειλής.

Και η νέα προθεσμία παρήλθε άπρακτη, με αποτέλεσμα στις αρχές Οκτωβρίου η ΔΕΗ να στείλει εξώδικο τόσο στη Χαλυβουργική όσο και τον ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) για την απενεργοποίηση της παροχής. Ήδη το χρέος της βιομηχανίας είχε ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Ακόμη και σήμερα πάντως το ρεύμα δεν έχει κοπεί με τον ΑΔΜΗΕ παρά τη μεγάλη ζημιά που υφίσταται η ΔΕΗ ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η ΔΕΚΟ να έχει κινηθεί με εξώδικο και επιστολή προς τον διαχειριστή ΑΔΜΗΕ, που κοινοποιήθηκε και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σημειώνεται πως μέσα σε διάστημα περίπου πέντε ετών η εταιρεία είχε έρθει σε αλλεπάλληλες επαφές με τη ΔΕΗ, τα όρια ανοχής της οποίας ήταν απολύτως λογικό κάποια στιγμή να εξαντληθούν.